[O2] Demontaż tapicerki lewej bagażnika - prośba o wskazówki

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Dzanas
    Drive
    • 2008
    • 45

Zamieszczone przez Martinoos
    Normalne jest jak zawyża. Każdy samochód ma tak że ok 5 km/h zawyża.
    Ale ja mam odwrotnie zaniża o 5 km/h i chciałbym coś z tym zrobić by było normalnie czyli zawyżał o 5 km/h.
    A jakie masz wymiary opon ?
    => NO BASS NO FUN <=
  • elektor
    Ambiente
    S_OCP Member
    • 2007
    • 135

Przymierzam się do zdemontowania tapicerki lewej w bagażniku. Czy mógłby ktoś podzielić się wiedzą i własnymi doświadczeniami w tym temacie ? Czy np trzeba jakoś demontować kanapę tylną ? Czy gdzies są może ukryte śruby o których warto wiedzieć wcześniej ?

Powód demontażu ?
    Przestał mi działać spryskiwacz tylnej szyby i podejrzewam odłączoną złączkę wlasnie w tamtym rejonie.

Komentarz

• Dobrzyl
      Ambiente
      • 2009
      • 209
      • Octavia III (5E3)
      • CJSA 1.8 TSI 180 KM

elektor, wystarczy odkręcić jedna śrubę ukryta jest w uchwycie koło lampy no i jesli masz masz uchwyt na zakupy do musisz wykręcić 2 śruby a i jeszcze lampion musisz wypiąć od podświetlenia bagażnika,
      Łukasz

Komentarz

• piotrek_os
        RS
        S_OCP Member
        • 2006
        • 8160
        • Octavia II (1Z3)
        • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Re: Demontaż tapicerki lewej bagażnika - prośba o wskazówki

Zamieszczone przez elektor
        Przestał mi działać spryskiwacz tylnej szyby i podejrzewam odłączoną złączkę wlasnie w tamtym rejonie.
        sprawdz najpier czy leje Ci sie gdzies płyn - czy masz mokro np przy klapie itd.....czy czysto "elektryczna" usterka?

[ Dodano: Nie 20 Mar, 11 12:50 ]
        Bo u mnie spryskiwacz tylniej szyby bardzo osłabł i z klapy zaczynał wypływac płyn a przyczyną była plastikowa zawleczka, która sie obluzowała. Patrz na fotce
        Załączone pliki
        Moja 0II http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=78994

Komentarz

• elektor
          Ambiente
          S_OCP Member
          • 2007
          • 135

Re: Demontaż tapicerki lewej bagażnika - prośba o wskazówki

Zamieszczone przez piotrek_os
          Zamieszczone przez elektor
          sprawdz najpier czy leje Ci sie gdzies płyn - czy masz mokro np przy klapie itd.....czy czysto "elektryczna" usterka?

[ Dodano: Nie 20 Mar, 11 12:50 ]
          Bo u mnie spryskiwacz tylniej szyby bardzo osłabł i z klapy zaczynał wypływac płyn a przyczyną była plastikowa zawleczka, która sie obluzowała. Patrz na fotce
          Dzięki za poradę... Zeby dobrać się o tej zawleczki czeka mnie rozbieranie plastików klapy .. tak ?

[ Dodano: Nie 20 Mar, 11 22:50 ]
          Zamieszczone przez Dobrzyl
          elektor, wystarczy odkręcić jedna śrubę ukryta jest w uchwycie koło lampy no i jesli masz masz uchwyt na zakupy do musisz wykręcić 2 śruby a i jeszcze lampion musisz wypiąć od podświetlenia bagażnika,
          Czyli reszta tapicerki trzyma się tylko na uszczelkach ? a co od strony kanapy ? tam nie ma żadnych śrub/mocowań ?

Komentarz

• piotrek_os
            RS
            S_OCP Member
            • 2006
            • 8160
            • Octavia II (1Z3)
            • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

elektor, odkrecasz jedna śrobke przy rączce a później walczysz z obudową klapy :diabelski_usmiech
            Moja 0II http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=78994

Komentarz

Pracuję...